Usenet is een platform dat al tientallen jaren bestaat en wordt gebruikt voor het uitwisselen van bestanden. Om toegang te krijgen tot Usenet, heb je een Usenet-provider nodig die je toegang geeft tot de nieuwsgroepen waar je bestanden kunt downloaden. Er zijn veel Usenet-providers beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en prijzen. In deze lijst bekijken we enkele van de beste Usenet-providers die momenteel beschikbaar zijn. We zullen kijken naar de verschillende functies, prijzen en prestaties om je te helpen de beste Usenet-provider te kiezen die bij jouw behoeften past.

Hieronder vindt u een lijst met enkele van de beste Usenet providers:

1. Newshosting

Newshosting is een van de meest populaire Usenet-providers die momenteel beschikbaar is. Het bedrijf biedt een groot aantal functies en is daarom geliefd bij zowel beginners als gevorderde gebruikers.

Een van de belangrijkste voordelen van Newshosting is de onbeperkte downloadsnelheid en -capaciteit, wat betekent dat gebruikers niet beperkt zijn in de hoeveelheid gegevens die ze kunnen downloaden. Daarnaast biedt het bedrijf meer dan 100.000 nieuwsgroepen en heeft het een retentie van meer dan 4.000 dagen.

Newshosting maakt ook gebruik van SSL-codering voor extra beveiliging en privacy van de gebruikers. Het heeft ook een ingebouwde Usenet-zoekfunctie, genaamd “Newshosting Usenet Browser”, die het vinden en downloaden van specifieke bestanden gemakkelijker maakt.

Klantenondersteuning is ook een sterk punt van Newshosting, met een 24/7 live chat-functie en een kennisbank met veelgestelde vragen en antwoorden.

Het bedrijf biedt verschillende abonnementsopties, waaronder een gratis proefperiode van 14 dagen en plannen met verschillende downloadsnelheden en retentietijden om aan de behoeften van verschillende gebruikers te voldoen.

2. UsenetServer

UsenetServer is een van de oudste Usenet providers die al sinds 1998 actief is. Ze bieden onbeperkte snelheden, onbeperkte downloads en retentie tot wel 5.309 dagen. Met servers in de VS en Europa bieden ze een hoge snelheid en betrouwbaarheid, met een uptime garantie van 99%.

UsenetServer biedt ook een aantal handige functies, waaronder SSL-codering, een gratis nieuwslezer, onbeperkte bandbreedte en 24/7 klantenservice via live chat en e-mail. Hun prijzen zijn ook redelijk, met abonnementen die variëren van $7,95 per maand tot $95,40 per jaar.

UsenetServer is een goede optie voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en snelle Usenet provider met goede functies en prijzen.

3. Easynews

Easynews is een Usenet provider die zich richt op het gemakkelijk maken van het vinden en downloaden van content via Usenet. Het biedt een unieke webgebaseerde interface waarmee gebruikers eenvoudig kunnen zoeken naar bestanden en deze direct kunnen downloaden, zonder dat ze daarvoor een aparte nieuwslezer nodig hebben.

Naast de webinterface biedt Easynews ook toegang via reguliere nieuwslezers en heeft het een enorm archief van meer dan 100.000 nieuwsgroepen, wat betekent dat gebruikers toegang hebben tot een enorme hoeveelheid content.

Easynews biedt ook onbeperkte downloadsnelheden, SSL-codering voor beveiligde verbindingen en gratis onbeperkte uitgaande data. Ze hebben ook een gebruiksvriendelijke mobiele app waarmee gebruikers overal en altijd toegang hebben tot hun Usenet-account.

4. Giganews

Giganews is een Amerikaanse Usenet provider die al meer dan 20 jaar actief is in de industrie. Ze hebben een uitgebreid netwerk van servers over de hele wereld, waardoor hun service snel en betrouwbaar is. Met Giganews heb je toegang tot meer dan 110.000 nieuwsgroepen en meer dan 20 jaar aan retentie, waardoor je toegang hebt tot een enorme hoeveelheid content.

Giganews biedt ook een aantal handige functies, zoals een gratis VyprVPN-abonnement om je privacy te beschermen tijdens het downloaden, evenals een eigen newsreader die is geoptimaliseerd voor snelheid en gebruiksgemak. Bovendien biedt Giganews 24/7 klantenondersteuning en een 14-daagse gratis proefperiode, zodat je hun service kunt uitproberen voordat je besluit een abonnement af te sluiten.

5. Eweka

Eweka is een van de populaire Usenet providers die al sinds 2001 actief is en gevestigd is in Nederland. Ze bieden snelle en betrouwbare Usenet-toegang met onbeperkte downloads en hoge retentie. Met meer dan 8.500 dagen retentie en meer dan 125.000 nieuwsgroepen, kunnen gebruikers gemakkelijk toegang krijgen tot alle soorten inhoud die beschikbaar zijn op Usenet.

Een van de voordelen van Eweka is hun hoge downloadsnelheden, die kunnen oplopen tot 300 Mbit/s. Daarnaast bieden ze ook SSL-codering voor extra privacy en veiligheid tijdens het downloaden en delen van bestanden. Eweka heeft verschillende pakketten beschikbaar, van maandelijkse tot jaarlijkse abonnementen.

Eweka heeft ook een gebruiksvriendelijke website en ondersteunt verschillende betalingsmethoden, waaronder iDeal en creditcard. Bovendien bieden ze een 7-daagse gratis proefperiode, zodat gebruikers hun diensten kunnen uitproberen voordat ze zich verbinden aan een abonnement.

6. TweakNews

TweakNews is een Usenet-provider gevestigd in Nederland, opgericht in 2009. Het biedt een snelle en betrouwbare Usenet-dienst met onbeperkte downloadsnelheden en onbeperkte data. Het bedrijf beschikt over servers in verschillende landen, waaronder Nederland, de Verenigde Staten en Duitsland.

TweakNews heeft een eigen newsfeed, wat betekent dat ze hun eigen Usenet-servernetwerk beheren en onderhouden. Dit zorgt voor hoge snelheden en betrouwbaarheid, en minimaliseert de noodzaak van verkeer via andere providers. De server van TweakNews ondersteunt SSL-codering en biedt een retentie van meer dan 4.200 dagen.

TweakNews biedt ook een gratis nieuwslezer aan, samen met onbeperkte downloads en uploads, en onbeperkt dataverkeer. Het bedrijf heeft verschillende pakketten beschikbaar, afhankelijk van het aantal connecties dat nodig is en de benodigde snelheid, vanaf 9,99 euro per maand. TweakNews biedt ook een gratis proefperiode van 10 dagen aan voor nieuwe klanten.