Het is tegenwoordig moeilijk om gratis nieuwsservers te vinden. Als je er een weet te vinden, is de downloadsnelheid zeer beperkt, is de bewaartijd slechts enkele dagen en bevat het slechts enkele nieuwsgroepen.

Gratis nieuwsserver van je ISP

Vroeger, laten we zeggen 10 jaar geleden, was het gebruikelijk dat internetproviders gratis nieuwsservers aanboden. Het is gratis te gebruiken en de downloadsnelheden zijn in bijna alle gevallen redelijk goed. Er zijn veel nieuwsgroepen opgenomen en mensen kunnen bestanden downloaden die jaren geleden zijn gepubliceerd.

Langzaam werd Usenet groter en groter. Mensen begonnen steeds meer bestanden op Usenet te zetten. Een internetprovider heeft een heel serverpark nodig om een ​​gratis nieuwsserver aan te bieden, niet slechts een paar servers. Het is voor internetproviders te duur geworden om een ​​goede, gratis nieuwsserver aan te bieden.

Terwijl Usenet bleef groeien, werd de toegang tot gratis nieuwsservers geleidelijk afgebouwd door internetproviders. Downloadsnelheden dalen, downloadlimieten worden ingesteld, retentiepercentages dalen en topnieuwsgroepen worden niet langer opgenomen. Op een gegeven moment stopten bijna alle internetproviders met het aanbieden van gratis nieuwsservers.

Juridische kwestie

Internetproviders gingen niet failliet door de groei van Usenet. Ze zijn bang voor inbreuk op het auteursrecht. Als iemand een auteursrechtelijk beschermd bestand uploadt, kunnen auteursrechtenorganisaties zien hoe en waar het is geüpload. Dergelijke bestanden moeten zeer snel worden verwijderd nadat een verwijderingsverzoek is ontvangen of er kan een vordering tot schadevergoeding worden ingediend.

Gratis nieuwsserver eweka

Het is voor internetproviders niet meer mogelijk om aan alle verwijderingsverzoeken te voldoen. Daarnaast hebben internetproviders een leger aan advocaten nodig om zich te beschermen tegen schadeclaims. Dit komt mede doordat internetproviders tegenwoordig geen nieuwsservers meer aanbieden.

Gebruik gewoon de gratis nieuwsserver om te downloaden

Als u op zoek bent naar een gratis nieuwsserver, dan is hier een oplossing, zij het een tijdelijke. Sommige Usenet-providers bieden betaalde servers aan die u kunt testen zonder te betalen. Ze bieden potentiële klanten betaalde servers aan waar ze gedurende een bepaalde periode kunnen downloaden zonder enige vorm van betaling.

Ze doen dit omdat ze weten dat sommige mensen klant worden na de betaalde proefperiode van de server. Bij sommige Usenet-providers kun je gratis 20 GB downloaden. Er zijn echter ook providers waarbij je een maand lang gratis een nieuwsserver kunt testen. verschillen sterk.

Aanbieders die je gratis kunt testen

Er zijn veel aanbieders die je gratis kunt uitproberen. Hier is een overzicht van enkele van de beste Usenet-providers die van tijd tot tijd gratis nieuwsservers aanbieden. We raden Eweka vooral aan vanwege de uitstekende downloadsnelheden, goede retentiepercentages en lage abonnementsprijzen.

  1. Eweka Hoge downloadsnelheid, uitstekende retentie, 1 week gratis
  2. Tweaknews Uitmuntende Usenet provider, 2 weken gratis
  3. XSnews Snel downloaden, veel nieuwsgroepen opgenomen, 2 weken gratis
  4. Pure Usener Uitstekende budget provider, 1 week gratis nieuwsserver
  5. UsenetBucket 25GB gratis downloaden, 1 week lang