Er zijn tegenwoordig enorm veel Usenet aanbieders, Eweka is er één van. Waarom zou je voor deze Usenet provider moeten kiezen? Wij willen je graag kennis laten maken met deze aanbieder, er zijn namelijk een aantal voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld profiteren van een enorme lange retentie. Deze ligt op 4000 dagen, meer dan 12 jaar dus! Je kunt daardoor films en muziek downloaden die meer dan 12 jaar geleden is toegevoegd in één van de groepen.

De downloadsnelheid is simpelweg hoog. Met een gewone internetverbinding is het lastig om de snelste payserver bij te benen.

SSL verbinding
Een ander voordeel is de SSL verbinding, beide pakketten die worden aangeboden beschikken hierover. Dankzij de SSL verbinding download je niet alleen veilig, maar ook anoniem. Ook het aantal verbindingen is bij Eweka goed geregeld, je kunt namelijk gebruik maken van 8 verschillende connecties.

eweka

Eweka Pakketten

Eweka heeft twee verschillende pakketten waar je uit kunt kiezen. Dat het er maar twee zijn is een groot voordeel. De meeste Usenet providers hebben 5-10 verschillende pakketten, kiezen wordt daardoor heel lastig. Vooral als je nog nooit te maken hebt gehad met Usenet kan het lastig zijn om in te schatten welk pakket het beste bij je past. Bij Eweka kun je kiezen tussen het 50 Mbit en het 100 Mbit pakket. Beide pakketten kun je 7 dagen lang gratis uitproberen, zo kun je kennis maken met Eweka.

Proefperiode bij deze Usenet provider

Voor deze proefperiode betaal je helemaal niks, erg handig als je nog nooit wat hebt gedownload via een Usenet provider met payserver. Betaal je eens per 90 dagen (of meer) dan kun je gebruik maken van VPN toegang. Dit geldt overigens niet alleen voor het 50 Mbit pakket, maar ook voor de 100 Mbit variant. Daarnaast profiteer je bij beide pakketten van het volgende:

 • Retentie tot 4000+ dagen
 • Toegang tot ontzettend veel nieuwsgroepen
 • Wereldwijde nieuwsfeed van hoge kwaliteit
 • Connectie via de 600 Gigabit/s backbone
 • Compleetheid van ruim 99%
 • Geen limieten
 • Geen abonnementen
 • Privacy
 • 8 verbindingen tegelijkertijd
 • Handig klantenpanel
 • Goede support per e-mail

50 Mbit pakket
Het standaard pakket van 50 Mbit kost 7,50 euro per maand. Dit is een behoorlijke snelheid waarmee je films en muziek snel kunt downloaden. Als je nog nooit gebruik hebt gemaakt van een Usenet aanbieder is dit wellicht het beste pakket om mee te beginnen. Bevalt het je goed, dan kun je altijd voor een upgrade van je pakket gaan.

300 Mbit pakket
Voor 9,60 euro per maand kun je gebruik maken van het 100 Mbit pakket. Informeer bij je internetprovider over je snelheid. Het heeft namelijk geen nut om een 100 Mbit pakket aan te vragen als je internetsnelheid op 50 Mbit ligt bijvoorbeeld. In dat geval kun je beter voor het 50 Mbit pakket via Eweka gaan.

Proefperiode
Ben je overtuigd? Schrijf je vandaag nog in en maak gebruik van de proefperiode van 7 dagen. Ontdek wat de net genoemde voordelen in de praktijk betekenen. Als je eenmaal kennis hebt gemaakt met het downloaden via een Usenet provider wil je niet meer terug, velen gingen je al voor. Bevalt de proefperiode niet? Kijk dan eens naar een andere Nederlandse payserver provider, Pure Usenet. Je kan ook wachten. Op grote bekende feestdagen, zoals met Kerst, Koningsdag, Pasen en vele andere dagen heeft Eweka vaak een speciale kortingsactie lopen. Soms krijg je dan tot wel 50% korting op een abonnement.