Update: Wij raden XSnews met klem af. Probeer een snellere payserver, voor minder geld, zoals Eweka.

Ben je opzoek naar een Usenet trial? Probeer dan XSnews. Ze bieden een snelle payserver aan, helemaal voor niets. 2 weken lang. Test nu XSnews gratis uit en download wat je wilt, 2 weken lang.

XSNews is een Usenet provider die al meer dan 10 jaar bestaat. Ze hebben bieden een downloadsnelheid aan van maar liefst 800 Mbit per seconde en dekken alle grote nieuwsgroepen. De retentie is uitstekend en alle payservers zijn voorzien van SSL, waardoor je anoniem kan downloaden.

XSnews staat voor kwaliteit

De gemiddelde Nederlandse Usenet provider bestaat 5 jaar, dan stoppen ze ermee omdat ze niet in staat zijn om genoeg klanten te krijgen. XS news bestaat al meer dan 10 jaar en heeft tienduizenden trouwe klanten. Alle payservers beschikken over SSL, waardoor het niet eens nodig is om een VPN te gebruiken. XSnews biedt verschillende payservers aan, in verschillende prijsklassen. Maar ze bieden geen VPN of eigen newsreader aan. Dit is voor velen een voordeel. Mensen willen over het algemeen een eigen VPN dienst regelen en downloaden met een eigen newsreader of download programma. XSnews werkt dan ook uitstekend met programma’s zoals Spotnet, Spotweb, Spotlite en newsreaders zoals Grabit, SABnzbd en NZBget.

Payserver trial bij XS news

Momenteel heeft XS news een gratis payserver trial voor 2 weken. Ze kan 2 weken allerlei bestanden downloaden en kijken of de provider bevalt. Bevalt het niet dan zeg je gewoon de trial op en dan ben je nergens aan verbonden. Tijdens de payserver trial krijg je gelijk de beste payserver die ze hebben, met een downloadsnelheid van 800 Mbit per seconde. Je kan tijdens de 2 weken ook opzeggen en kiezen voor een goedkope payserver, waarbij de downloadsnelheid net wat lager is. Dat doe je door in te loggen op MyXSnews, het controlpanel van XS news.

Soorten abonnementen bij XSnews

Je kan kiezen voor verschillende abonnementen.

Er zijn 3 abonnementen waar uit gekozen kan worden, Basic, Pro en Elite. Het Elite pakket is het beste, met de meeste connecties en de hoogste downloadsnelheid. Er kan voor alle drie de pakketen per maand, kwartaal, half jaar of per jaar worden betaald.

Bij het Basic abonnement krijg je 8 connecties, met een downloadsnelheid van 8 Mbit per seconde, wat neerkomt op 1 MB per seconde. De laagste prijs voor dit abonnement is €3,75 maand, mits je kiest voor een jaarabonnement.

Het Pro abonnement biedt 20 verbindingen, de downloadsnelheid is 20 Mbit per seconde, wat 2,5 MB per seconde is. Bij het afsluiten van een jaarabonnement is de prijs €5,00 per maand.

Het meest verkozen payserver abonnement is Elite. De downloadsnelheid is onbeperkt, maar in praktijk is deze 800 Mb/sec, wat 100 MB per seconde is. Met dit pakket kan je 10 DVD’s downloaden binnen een kwartier. Bij dit abonnement zijn 30 verbindingen inbegrepen en bij een jaarabonnement is de maandelijks prijs €7,50

Conclusie

XSnews biedt verschillende payservers aan, in verschillende prijsklassen. De downloadsnelheid is uitstekend en de retentie is goed. Wat deze Usenet provider echt interessant is, is het feit dat je een payserver trail van 2 weken kan krijgen voordat je overgaat op een eventueel abonnement. In vergelijking met andere Usenet providers is XSnews het geld zeker waard.