Op deze website vind je alles wat te maken heeft met usenet, nieuwsgroepen en payservers. Wat is usenet en hoe download je uit usenet nieuwsgroepen met een payserver? Via handige video handleidingen laten wij je dat allemaal zien.

Payservers

Als je wilt downloaden uit usenet nieuwsgroepen heb je een payserver of zoals sommige mensen het noemen, een nieuwsserver nodig. Een usenet payserver kost per maand een paar euro maar als je geen zin hebt om geld uit te geven aan een payserver zijn er genoeg payservers die je gratis kan proberen. Veel payserver diensten bieden een gratis payserver aan, die je gedurende een paar dagen of weken mag testen. Een uitstekende manier om bekend te raken met de mogelijkheden die usenet te bieden heeft.

Downloaden met een payserver en nzbserver

Als je nog nooit hebt gedownload met een payserver ben je op de juiste website. Graag laten we je zien hoe je makkelijk en snel kan downloaden met een nieuwsserver. Naast een gratis payserver heb je ook een download programma en een zoekmethode nodig. Een download programma kan SABnzbd of Grabit zijn. Om te zoeken heb je een website zoals nzbserver.com nodig. Als je dan een leuke film of iets dergelijks hebt gevonden op nzbserver.com, kan je een NZB bestand in het download programma laden. Het programma, SABnzbd of Grabit, download het bestand dan. Na het downloaden wordt de download automatisch uitgepakt en is deze klaar voor gebruik.

Downloaden met Spotnet of nzbserver?
Als je het heel simpel wilt houden kan je ook alles doen met Spotnet. Het programma Spotnet biedt je de mogelijkheid om te zoeken en downloaden met 1 enkel programma. Het programma Spotnet kent echter wel een nadeel, de eerste keer is Spotnet erg langzaam. Soms duurt het wel een halve dag voordat alle spots en reacties zijn geladen. Dat heeft ook te maken met de snelheid van je payserver.

Usenet handleidingen en nieuws

Naast handige handleidingen willen we je ook op de hoogte houden van het laatste nieuws. Wil je het laatste nieuws over usenet lezen, kom dan af en toe eens kijken.