Alternatief voor Spotnet

Als je een goed alternatief voor Spotnet zoekt ben je op de juiste pagina aangekomen. Er zijn vele alternatieven voor Spotnet. De meest gangbare zijn Spotweb, Spotlite en nzb zoekmachines in combinatie met een newsreader.

Spotweb als alternatief voor Spotnet

Spotweb is een klein programma. Het is geschikt om een website mee te maken. Een website zoals nzbserver. Spotweb is niet al te makkelijk te installeren. Wie het de kennis heeft om Spotweb toch te installeren heeft 3 opties.

Je kan Spotweb privé gebruiken. Niemand kan er dan gebruik van maken, alleen degene die achter jouw computer zit.

Je kan het programma echter ook online zetten met een wachtwoord. Kennissen en vrienden die het wachtwoord hebben, kunnen dan inloggen op Spotweb.

En, als laatste optie, kan je Spotweb op ‘public’ zetten. Dan kan iedereen erbij. Dat is wat de website nzbserver.com doet, ze hebben Spotweb geïnstalleerd en delen de installatie met iedereen.

De beheerders van nzbserver hebben wel een hoop functies uitgezet. Gewoonlijk kan je veel meer met Spotweb, waaronder het plaatsen van reacties. Dat kan niet op nzbserver. Al met al is nzbserver of Spotweb een goed alternatief voor Spotnet. Er is echter een klein probleem. Je kan met Spotweb en nzbserver niet downloaden.

Spotnet online

spotnet spotweb alternatiefVeel mensen zoeken naar een versie van Spotnet online. Er is geen echte versie van Spotnet online te vinden. Je kan namelijk niet downloaden via een website. Het zou wel kunnen als je het Spotweb programma zelf zo instelt. Maar dat doen beheerders van spotnet online soortgelijke websites bewust niet. Als iedereen via hun website zou gaan downloaden, zou dat ontzettend veel bandbreedte in beslag nemen. Het beheren van een server waar Spotweb op draait, zou dan onbetaalbaar zijn.

Newsreader installeren

Via nzbserver kan je een nzb bestand downloaden. Dat doe je op de pagina van de spot die je wilt hebben. Maar, dat nzb bestand moet dan geladen worden in een newsreader. Een download programma speciaal voor Usenet nieuwsgroepen.

Er zijn enkele uitstekende newsreaders, die geen geld kosten. Wij raden SABnzbd, Grabit en NZBget aan. Deze programma’s zijn gratis en makkelijk in gebruik. Nadat je de benodigde payserver gegevens hebt ingevoerd, is je newsreader klaar voor gebruik. Heb je nog geen payserver? Probeer dan Eweka gratis uit.

Je kan dan het nzb bestand dat je op nzbserver hebt gedownload laden. Er worden allerlei bestanden geladen in de newsreader, die worden gedownload. Na enige tijd is je download klaar voor gebruik.

Usenet Search met Binsearch of Nzbindex

Als je het heel simpel wilt houden en nzbserver niet wilt gebruiken kan je ook kiezen voor een nzb zoekmachine zoals Binsearch of nzbindex.nl Je zoekt naar een bestand en daarvandaan werkt het net zoals met nzbserver. Je download een nzb bestand en kan deze dan laden in een newsreader. Na enige tijd wachten is je bestand gedownload. NZB zoekmachines hebben voordelen en nadelen.

Voordelen

 • Zoeken gaat snel
 • Je ziet of een bestand is beveiligd met een wachtwoord
 • Ook kan je zien of een bestand compleet is
 • Het aantal herstelbestanden is zichtbaar
 • De leeftijd van het bestand is duidelijk te zien

Nadelen

 • NZB zoekmachines zijn onoverzichtelijk
 • Je krijgt geen extra informatie, zoals een beschrijving
 • Er is geen toezicht, je weet nooit zeker wat je download

Spotlite als alternatief voor Spotnet

Als laatste alternatief voor Spotnet, Spotlite. Met het programma Spotlite kan je zoeken zoals je dat ook kan met Spotnet. Maar, helaas kan je met dit programma niets downloaden. Je kan wel een nzb bestand downloaden en deze openen met je newsreader. Maar een volwaardig alternatief voor Spotnet is Spotlite helaas niet.

Dit bericht is gepost in Usenet. Bookmark de link.

2 reacties op “Alternatief voor Spotnet

 1. RobertTaylor zegt:

  Goed gedaan! Ik heb ervan genoten om je bericht te lezen. Je schrijfstijl is boeiend en je hebt het onderwerp grondig behandeld. Ik vond vooral de case studies die je hebt aangehaald interessant. Ik kijk uit naar meer van je berichten in de toekomst!

Reacties zijn gesloten.

ajax-loader