Eweka is de beste payserver provider

[lwptoc]

Snelle payserver provider? Probeer Eweka zeven dagen gratis

Ben jij Usenet aan het ontdekken en/of op zoek naar een provider met een goede payserver? En wil je eens een payserver proberen? Eweka biedt een gratis proefperiode aan van zeven dagen. Een weeklang kun je kennismaken met de snelle payserver van Eweka. De gehele periode kun je onbeperkt downloaden. Eweka een van de oudste en bekendste payserver providers in Nederland. De aanbieder garandeert het beste Usenet voor de laagste prijs, waarmee je toegang hebt tot miljoenen audio-, video- en tekstposts. Genoeg reden dus om Eweka eens te proberen!

eweka aanbieding

Wat is Usenet?

Usenet is net als het World Wide Web onderdeel van het internet. In Nederland is dit beter bekend als ‘nieuwsgroepen’. Deze nieuwsgroepen vormen een wereldwijd netwerk met berichten in audio, video en tekst. Gebruikers kunnen deze data onderling uitwisselen. Iemand kan een bericht uploaden en een ander kan ditzelfde bericht weer downloaden naar zijn eigen computer. De data wordt geplaatst in een nieuwsgroep over een specifiek onderwerp. Hiervoor bestaan duizenden servers over de hele wereld. Zodra de gebruiker iets uploadt, worden deze servers allemaal gesynchroniseerd. Nieuwsgroepen zijn dus een zogenaamd peer-to-peer netwerk, waarbinnen allemaal servers met elkaar samenwerken.

Ouder dan World Wide Web

Het Usenet netwerk is een van de oudste computer communicatiesystemen ter wereld. Het netwerk werd tussen 1979 en 1980 bedacht door de Amerikanen Tom Truscott en Jim Ellis. Usenet is daarmee bijvoorbeeld ouder dan het World Wide Web. In die tijd bestond het internet ook nog niet in de vorm zoals we dat al jaren kennen. Het netwerk ontstond als discussieplatform. Daarom wordt Usenet ook veel vergeleken met fora. Iedere nieuwsgroep heeft zijn eigen discussieplaats. Tegenwoordig worden de nieuwsgroepen niet meer gebruikt om met elkaar te discussiëren, maar draait het om uitwisselen van data.

Toegang tot nieuwsgroepen

De toegang tot nieuwsgroepen verloopt anders dan op het World Wide Web. Met een browser à la Google Chrome of Internet Explorer kom je niet in de nieuwsgroepen. Je moet hiervoor een abonnement afsluiten bij een Usenet provider, zoals Eweka. De provider geeft je een beveiligde verbinding tot de nieuwsgroepen. De onderwerpen van de verschillende nieuwsgroepen worden binnen Usenet hiërarchisch geordend en worden binnen het netwerk aangeduid met een afkorting. Bijvoorbeeld nl.* voor Nederland, news.* voor nieuws en comp.* voor tech.

Eweka heeft een enorm aanbod

Usenet is altijd populair gebleven. Je zult je misschien afvragen hoe dat kan? Waarom zou je zo’n oud platform nog gebruiken? Usenet heeft een enorm aanbod. Denk aan nieuwe albums van artiesten, films, series en e-books. Dit aanbod kun je dankzij de hoge downloadsnelheden snel naar je computer halen. Het gebruik van Usenet biedt je bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om offline een film te bekijken. Denk daarbij wel goed aan het volgende: Usenet zelf is zeker niet illegaal, maar die film kan dat misschien wel zijn. Het is verboden om auteursrechtelijk materiaal te downloaden.

Ga voor een betrouwbare Usenet provider zoals Eweka

Op het Usenet worden veel bestanden onder andere namen online gezet. Op die manier zijn takedownverzoeken – aanvragen om materiaal offline te halen – aan Usenet providers moeilijk uit te voeren. Daarnaast is jouw IP-adres alleen zichtbaar bij de Usenet provider en hebben andere partijen geen inzicht in deze gegevens. Daarom is het ook zo belangrijk om via een betrouwbare provider toegang te krijgen tot Usenet. Een betrouwbare provider biedt met een payserver een veilige verbinding en heeft privacy van Usenet verkeer hoog in het vaandel staan.

De voordelen van een payserver
Een payserver is een Usenet provider waarvoor je moet betalen. Er bestaan ook free servers op de markt, maar die bieden niet de voordelen van een payserver. Een goede en snelle payserver heeft een hoge downloadsnelheid en een hoge retentie – een variabele die weergeeft hoe lang bestanden beschikbaar zijn voor de gebruiker. Ook de ‘completion’ die de payserver levert, is een belangrijke factor voor een goede payserver. Completion is een percentage dat weergeeft hoe groot de kans is dat het bestand compleet wordt gedownload. Hoe hoger, hoe beter. En je kunt je voorstellen waarom. Telkens incomplete bestanden gaat gauw frustreren.

Wie is Eweka

Eweka voldoet helemaal aan dit bovenstaande rijtje eisen voor een goede payserver. De Usenet provider is sinds 2001 de grootste van Nederland. Eweka is specialist in het aanbieden van een hoogwaardige Usenet dienst en garandeert de snelste en meest betrouwbare toegang tot ruim 125.000 verschillende nieuwsgroepen. Als klant heb je alleen te maken met Eweka. De in Alkmaar opgerichte provider geeft je rechtstreeks toegang tot Usenet en werkt niet met externe partijen. De provider biedt tot 4612 dagen retentie, onbeperkte downloadsnelheid, tot vijftig verbindingen per account, geen gebruikerslimieten en een completion van meer dan 99,5 procent.

Verschillende pakketten

Je kunt bij Eweka kiezen uit drie verschillende pakketten die je maandelijks onbeperkt toegang geven tot Usenet. Eweka onderscheidt de onderstaande pakketten. Als klant van een van beide pre-paid pakketten kun je altijd tussen beide switchen. De downloads gebeuren altijd met een SSL-codering.

Pre-paid Standaard Snelheid

 • 7,50 euro per maand
 • Tot 4612 dagen retentie
 • 50Mbps downloadsnelheid
 • 8 verbindingen per account
 • Geen gebruikerslimieten
 • Completion van meer dan 99,5 procent

High-Speed-abonnement

 • 7,00 euro per maand
 • Tot 4612 dagen retentie
 • Onbeperkte downloadsnelheid
 • 50 verbindingen per account
 • Geen gebruikerslimieten
 • Completion van meer dan 99,5 procent

Pre-paid hoge snelheid

 • 9,60 euro per maand
 • Tot 4612 dagen retentie
 • 300 Mbps downloadsnelheid
 • 20 verbindingen per account
 • Geen gebruikerslimieten
 • Completion van meer dan 99,5 procent

Eweka payserver proberen

Wil je een Eweka nieuwsserver proberen? Dat kan een week lang onbeperkt. Na zeven dagen eindigt de proefperiode. Aanmelden voor de proefperiode en pakketten gebeurt via de website van Eweka. Betalingen voor de payserver verlopen via iDEAL, PayPal, Bank of per SMS. Ook zijn er mogelijkheden met WorldPay. Aan alle pakketten voor een snelle payserver kleven geen opzegtermijnen. Als je stopt met betalen loopt je account af en stopt je betalingsverplichting. Je betalingskenmerk kun je later altijd opnieuw gebruiken. Ideaal toch?

2 reacties op “Eweka is de beste payserver provider

 1. AmyMoore zegt:

  Dit is een geweldig bericht! Ik heb echt genoten van het lezen en heb er veel van geleerd. Ik ben het eens met de punten die je naar voren hebt gebracht, en ik ben blij dat je dit hebt gedeeld met ons. Ga zo door met het delen van zulke waardevolle inhoud!

Reacties zijn gesloten.

ajax-loader