Nzbserver handleiding

Misschien ben je nog niet bekend met nzbserver en zoek je een manier om te downloaden uit usenet nieuwsgroepen. Nzbserver is een nzb website, geen download programma. Het is echter een handige, bijna onmisbare website waarmee je kan zoeken in nieuwsgroepen naar multimedia.

Wat is nzbserver?

Zoals hierboven reeds beschreven nzbserver is een nzb site. Je kan het zien als een nzb search engine. Er is van alles te vinden op de website. Audio en video bestanden, app’s en e-books, het aanbod is enorm. Iedereen kan een website opzetten zoals nzbserver. Gewoon op je eigen computer. Er is een script, genaamd spotweb, dat iedereen kan downloaden. Je kan het spotweb script te installeren, en ervoor kiezen om spotweb privé, met vrienden of publiek te gebruiken. Sommige mensen vinden spotweb zo handig dat ze het script gebruiken en geen andere methodes, zoals nzbserver, spotnet of spotlite.

Zo werkt nzb server

Hieronder een korte handleiding over de werking en het gebruik van nzb server. Bekijk de videohandleiding hieronder als de geschreven uitleg te beknopt is.

nzbserverOm te kunnen downloaden met behulp van nzbserver heb je een download programma nodig. Er is keuze uit verschillende programma’s. De beste programma’s zijn SABnzbd, Grabit en NZBget. Wil je maandelijks betalen voor overbodige toeters en bellen dan kan je kiezen voor Newsleecher. Indien je nog geen usenet download programma hebt, moet je er een downloaden en installeren.

Daarna is het noodzakelijk om payserver gegevens in te voeren. Heb je nog geen payserver? Probeer Eweka een week gratis en geheel vrijblijvend uit.

Nu je over een werkend download programma en een payserver geschikt, kan je naar nzbserver.com gaan. Je ziet dat een enorme lijst met allerlei verschillende spots verschijnen. Als je op zo’n spot klikt, krijg je direct informatie over de spot. Een afbeelding, een beschrijving, de grootte van het bestand en reacties zijn zichtbaar.

Om een spot direct te downloaden moet je het nzb bestand downloaden op de desbetreffende pagina. Dat kan je doen door naar de rechter hoek bovenin het scherm te gaan. Daar zie je een verrekijker klikt, kom je terecht op binsearch, een nzb zoekmachine. Daar kan je eventueel kijken of alle bestanden aanwezig zijn. Maar je kan ook direct op ‘nzb’ klikken. Als je dat doet, wordt er een nzb bestand gedownload. Dat bestand kan je openen met je download programma. Na enige tijd zal de download te vinden zijn in je folder downloads.

Voor- en nadelen van nzbserver

Nzbserver is een handige nzb site en een uitstekend alternatief voor langzame programma’s zoals spotnet. Hieronder een aantal voor- en nadelen van nzb server.
Voordelen

  • Je hoeft niets te installeren en kan overal naar een nzb zoeken
  • Uitgebreid overzicht met afbeeldingen en toelichtingen
  • Snel zoeken, direct een nzb downloaden

Nadelen

  • Je het een apart download programma nodig, wat bij spotnet niet hoeft
  • Soms is de website offline. Je kan dan newzbin, binsearch of nzbindex gebruiken

Alternatieven voor nzb server

Misschien vind je het een waardeloze nzb site en download je liever op een andere manier. Als je een alternatief voor nzbserver zoekt dat erg lijkt op nzbserver, kijk dan eens naar newzbin. Alles werkt daar bijna hetzelfde.

Nogal kale en simpele maar effectieve alternatieven zijn nzb zoekmachines. Binsearch en nzbindex zijn het meest bekend en hebben voordelen. Als een post incompleet is of van een wachtwoord is voorzien, waarschuwen ze. Het voordeel van nzbindex is dat deze nzb search website ook in het Nederlands is in te stellen.

Als laatste maar zeker niet de minste, spotnet. Het is een programma, je moet het installeren en dat kan behoorlijk lang duren. Maar dan heb je ook echt iets, je kan met spotnet namelijk zoeken en downloaden. Je SABnzbd, Grabit, Newsleecher en NZBget niet nodig. Spotnet download alles voor je. Spotnet is bij uitstek geschikt voor mensen die nog niet zo bekend zijn met downloaden of mensen die het simpel willen houden.

2 reacties op “Nzbserver handleiding

Reacties zijn gesloten.

ajax-loader