Nieuwsgroepen downloaden

Wil je gratis downloaden uit nieuwsgroepen? Met nzb sites zoals nzbindex, binsearch, newzbin en nzbserver is van alles te vinden. Maar hoe krijg je toegang tot gratis nieuwsgroepen?

Toegang tot gratis nieuwsgroepen

payserver binsearch nzbindexOm uit nieuwsgroepen te kunnen downloaden heb je een payserver nodig. De Nederlandse benaming voor een payserver is nieuwsserver. Er zijn vele usenet providers die payservers aanbieden. Sommigen bieden een uitstekende, snelle payserver aan, terwijl andere een nutteloze nieuwsserver aanbieden waar je niets mee kan downloaden. De verschillen zijn enorm, ook in prijs. Bij sommige usenet providers heb je voor 5 euro een snelle payserver met een zeer hoge retentie. Maar bij een andere provider betaal je 15 euro per maand voor een waardeloze nieuwsserver waar je vrijwel niets mee kan. Hoe voorkom je dat je betaald voor een slechte nieuwsserver?

Gewoon eerst een payserver proberen

Gelukkig zijn er payserver providers die je eerst vrijblijvend kan testen. Je schrijft je in, krijgt gratis toegang tot een nieuwsserver voor een bepaalde tijd. Er zijn in zowel Nederland als in de VS usenet providers die een payserver trial aanbieden. Zie hieronder enkele uitstekende usenet aanbieders die je één tot twee weken kan testen.

Nederlandse usenet providers

  • Eweka is 1 week gratis en vrijblijvend te testen
  • Pure Usenet is ook 1 week gratis en vrijblijvend te testen

Buitenlandse usenet providers

Bij UsenetServer en Newshosting is het helaas wel noodzakelijk dat je betaald. Maar, tijdens de proefperiode kan je opzeggen en dan krijg je netjes je geld terug. Wil je echt toegang tot gratis nieuwsgroepen zonder ook maar iets te betalen? Kies dan voor Eweka of Pure Usenet. Vele gebruikers proberen niet één payserver uit, ze proberen er meerdere.

usenetserver

Als je je hebt ingeschreven voor Eweka of Pure Usenet, krijg je toegang tot een klantenpaneel van de payserver provider. Ook krijg je een email. In het klantenpaneel en de email staan de gegevens die je nodig hebt om toegang te krijgen tot gratis nieuwsgroepen. Deze gegevens bestaan uit een gebruikersnaam, een wachtwoord en een nieuwsserver adres. Deze gegevens moet je invoeren in een newsreader, een downloadprogramma waarmee je toegang krijgt tot nieuwsgroepen.

Downloaden uit nieuwsgroepen met Spotnet

Als je een payserver hebt kan je een download programma instellen. Er zijn vele verschillende programma’s. Spotnet is het makkelijkst in gebruik omdat dit programma kan zoeken en downloaden. Je hebt dan geen website zoals binsearch, nzbindex, nzbserver of newzbin nodig om te zoeken in nieuwsgroepen. Je zoekt naar een bestand, klikt op download nzb en spotnet zal direct beginnen met downloaden.

Grabit, SABnzbd of NZBGet

Kies je voor Grabit, SABnzbd of NZBGet, dan moet je ook je payserver gegevens invoeren. Maar, om te zoeken naar een bestand heb je dan wel een manier nodig om te zoeken naar een nzb bestand. Binsearch en nzbindex zijn nzb zoekmachines, die uitstekend werken maar niet zo overzichtelijk zijn. Het is daarom beter om gebruik te maken van de websites nzbserver of newzbin. Je zoekt naar een download, en klikt op download nzb. Open het nzb bestand met Grabit, SABnzbd of NZBGet en het downloaden zal beginnen.

Een reactie op “Nieuwsgroepen downloaden

Reacties zijn gesloten.

ajax-loader